Algemeen

De verschillen tussen Amerikanen en Nederlanders

Mijn wekker loop af en bekijk rustig ABC morning news. Het is vandaag weer tijd om een aantal pakketten voor Nederland klaar te maken. Toen mijn praatje met de postbode klaar was besefte ik weer hoe open de Amerikaanse cultuur is. Het bracht de inspiratie om een aantal verschillen tussen Amerika en Nederland duidelijk te maken. Off we go!

Enthousiasme

Het mag duidelijk zijn dat Amerika een land is waar de bewoners ontzettend enthousiast zijn. Nieuwe releases, sport of een prom (gala). Het wordt door Nederlanders vaak ervaren als ‘over de top’ met alle toeters en bellen die aanwezig zijn. Het typeert Amerika en de personen die erin leven. ‘Doe maar even normaal’ en ‘matigen’ staan niet in het woordenboek van de Amerikaan.

Seks/naaktheid

De Amerikaan praat zelden over seks. Daarnaast is het openbaar naakt zijn bijvoorbeeld in een sauna, een gelegenheid waar mening Amerikaan zich aan onttrekt. Kom hier dus niet vertellen hoe geweldig je laatste one-night-stand was, het wordt niet geapprecieerd.

Strijd

Het gezellige vrienden- of zondagselftal. Leg dat maar eens uit aan de Amerikaan. Wellicht luistert hij wel aandachtig maar toch kijkt hij je glazig aan. Je wilt toch winnen?! In Amerika is eigenlijk alles een wedstrijd en je bent er om te winnen. Verliezen doe je niet, want dan ben je een verliezer. Sporten voor de leuk of als hobby komt daarom veel minder voor dan in Nederland. Je kiest voor een sport en gaat er daarom ook vol voor. Wellicht laat je zelfs je studie ervoor liggen. Sport is een belangrijk element in de Amerikaanse cultuur en er worden grote subsidies toegekend aan talenten.

Al met al is het handhaven van deze principes na al die jaren dat ik hier leef niet meer dan normaal geworden. Als je ooit in de gelegenheid bent om Amerika te bezoeken, lees je dan zeker in over de culturele elementen en leef, even, als een echte Amerikaan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.